Geen categorie

LET OP! Schadelijke emailberichten zorgen voor steeds meer overlast.

By 19 april 2016 No Comments

Spam zorgt steeds meer voor grotere problemen. Het risico wordt steeds groter dat uw medewerkers op een bijlage klikken waardoor uw netwerk wordt geïnfecteerd en zelfs uw data wordt versleuteld.

Als u een mail krijgt van Intrum Justitia of KPN bijvoorbeeld met het volgende onderwerp ‘Intrum Justitia’ of ‘openstaande factuur’ dan moet u goed opletten. Hier zitten namelijk bijlages in die kwaadaardige software bevatten. Het eerste mailtje is het meest twijfelachtig, dat komt omdat het bericht betrouwbaar oogt maar niet is. Links in het bericht verwijzen namelijk naar de echte site van bijvoorbeeld het incassobureau ook kunt u aan de afzender van de mail niets verdachts zien.

Het gevaar is de bijlage, aldus de mail is het een “kwaliteitsdocument” maar eigenlijk is het een zip-bestand. Hier zit namelijk een zogenaamd Trojaans paard in dat wordt geactiveerd als u de bijlage opent. Een Trojaans paard omzeilt de beveiliging van een computer en er wordt alleen maar meer schadelijke software gedownload. In de mail wordt gesteld dat de factuur voor internetdiensten deze maand ruim €518,41 bedraagt of meer. Voor een specificatie wordt verwezen naar de bijlage.

Spam kost tijd en veroorzaakt irritatie. Het is niet volledig uit te roeien, maar er zijn wel manieren om de ongewenste e-mail te filteren en de spam flink te verminderen.

1. Instrueer uw mensen om voorzichtig te zijn met bijlagen
2. Zorg voor een up- to- date Anti-Virus pakket
3. Laat uw mail filteren op bedreigingen
4. Zorg voor een goede back-up

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.